Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΑΓΚΑΛΗ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΑΓΚΑΛΗ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ
Αξιότιμε κύριε Ταγκαλή,
Τα υποκριτικά σας δάκρυα για τη δήθεν αποφυγή του δημοσίου διαλόγου από μέρους μας δεν πείθουν.
Σας θυμίζουμε ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου σας έχουμε θέσει επανειλημμένα (6 Φεβρουαρίου, 19 Φεβρουαρίου, 27 Φεβρουαρίου, 16 Μαρτίου κ.α.) τα σημαντικότερα ζητήματα του δημοσίου διαλόγου και μάλιστα σε γραπτή μορφή, ώστε να έχουν κάθε επισημότητα. Εσείς ωστόσο αποφύγατε να απαντήσετε ή σε κάποιες περιπτώσεις απλά υπεκφύγατε.
Σήμερα μας εγκαλείτε διότι αποφασίσαμε να μη συμμετάσχουμε στο προτεινόμενο από ένα μέσο ενημέρωσης (την Εφημερίδα «Καθημερινή Φωκίδας») debate για τους πολύ σοβαρούς λόγους τους οποίους αναφέραμε (παντελής έλλειψη προϋποθέσεων, αφού δεν υπάρχει τηλεοπτικός σταθμός και τηλεοπτικό κοινό).
Είμαστε βέβαιοι ότι λαχταρούσατε να έχετε την ευκαιρία από κοινού με τον κύριο Δρακάκη (εξαιτίας του οποίου αρνήθηκε κάθε συμμετοχή πρώτος ο κ. Ευστάθιος Λεοντίου) να ασκηθείτε σε μερικές προετοιμασμένες εντάσεις και προσβολές (όπως συνηθίζει ο κ. Δρακάκης), ώστε μετά από μια κακοστημένη παράσταση διαλόγου (που ελάχιστοι θα παρακολουθούσαν ζωντανά), να αξιοποιήσετε μαγνητοσκοπημένα σποτάκια με επιλεγμένα αποσπάσματα για τις προεκλογικές σας σκοπιμότητες.
Επισημαίνουμε δε εκ νέου την παντελώς αντιδεοντολογική συμπεριφορά υποψήφιων δημοτικών συμβούλων να «ασκούν δημοσιογραφία» στα τοπικά μέσα ενημέρωσης όλο αυτό το διάστημα, ακόμη μάλιστα και μετά την επίσημη διακήρυξη της υποψηφιότητάς τους.
Αν πραγματικά ανησυχείτε και ενδιαφέρεστε για το δημόσιο διάλογο, έχετε κάθε ευκαιρία να απαντήσετε στις πολλές περιπτώσεις που σας έχουμε προκαλέσει.
Ενδεικτικά πριν λίγες εβδομάδες (8 Απριλίου) σχολιάσαμε γραμμή προς γραμμή το ανούσιο (copy-paste) προεκλογικό σας πρόγραμμα και καταρρίψαμε δεκάδες από τις αναφορές σας, χωρίς καθόλου να νοιαστείτε να μας απαντήσετε.
(για τη διευκόλυνσή σας μπορείτε να ανατρέξετε στο παρακάτω link:https://andidelfon.blogspot.com/…/normal-0-false-false-fals…
Αντίστοιχα μπορείτε, εάν θέλετε, να προβείτε από μέρους σας σε σχολιασμό του δικού μας πλήρους απολογισμού ανά δημοτική ενότητα που ήδη έχουμε δημοσιεύσει, καθώς και των καλά επεξεργασμένων και σοβαρών προγραμματικών μας θέσεων, που θα παρουσιάσουμε την ερχομένη Κυριακή στους Δελφούς.
Όσο για τις φωνασκίες σας και τις όψιμες καταγγελίες σας περί απευθείας αναθέσεων από την παρούσα δημοτική αρχή, αποδεικνύεται πως και εδώ μόνο σας ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις. Αν έχετε να καταγγείλετε οποιαδήποτε παράνομη ανάθεση, κάντε το.
Δεν έχετε όμως καμία περίπτωση να καταγγείλετε (και φυσικά η σύγκριση με το παρελθόν είναι συντριπτική), γιατί εμείς ακολουθούμε με θρησκευτική ευλάβεια τις διατάξεις της νομοθεσίας και συγκεκριμένα τις διατάξεις του Ν.4412/2016 που και για τις απευθείας αναθέσεις προβλέπει μια αναλυτική, δημόσια, διαφανή και ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο διαδικασία.
Όλες οι αναθέσεις μας ακολουθούν τις αναλυτικές διαδικασίες του νόμου κι έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, όσο κι από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου μέχρι κεραίας.
Το να έρχεστε λίγες μόλις βδομάδες πριν τις εκλογές και να σκορπάτε ατεκμηρίωτες και γενικόλογες καταγγελίες, προσπαθώντας να προκαλέσετε σκιές περί κακής οικονομικής διαχείρισης, είναι τουλάχιστον αναξιόπιστο, πολύ περισσότερο αφού σε πολλές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της θητείας μας είχατε αναγκαστεί να ομολογήσετε δημόσια τη σοβαρή δουλειά που έχουμε κάνει στα οικονομικά του Δήμου.
Αποδεικνύει κυρίως όμως η στάση σας αυτή ότι έχετε αποφασίσει να τραβήξετε συγκεκριμένο δρόμο σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Δρακάκη, καθώς η συμμαχία σας και η κατανομή ρόλων μεταξύ σας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο (και εκτός αυτού εν όψει των επερχομένων εκλογών) είναι εμφανέστατη στον οποιονδήποτε.
Ακολουθείτε λοιπόν, κατά τη γνώμη μας, ξεκάθαρα μια παλαιοκομματική τακτική που προφανώς (κατά τη δική σας προσέγγιση) αναβαθμίζει τις ελπίδες σας για καλό εκλογικό αποτέλεσμα, οι οποίες τελευταία φαίνεται να έχουν πέσει πολύ χαμηλά, καθώς αποδείχθηκε ότι ουσιαστικά δεν διαθέτετε προτάσεις και πρόγραμμα για τον τόπο, αλλά ούτε επαρκές επιτελείο.
-----------------------------------------
Άμφισσα, 9 Μαΐου 2019
Θανάσης Παναγιωτόπουλος
Δήμαρχος Δελφών